Počeo V4 Film Festival u kinu Meeting Point u Sarajevu, filmovi do 16. oktobra

0
13

U kinu Meeting Point u Sarajevu otvoren je V4 Film Festival u organizaciji ambasada četiri evropske zemlje Višegradske grupe, kojom ove godine predsjedava Mađarska.

Festival se održava do 16. oktobra, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Višegradska grupa, poznata i kao Višegradska četvorka ili samo V4, je savez četiri zemlje centralne Evrope – Republike Češke, Mađarske, Poljske i Slovačke.

V4 Film Festival svečano je otvorio ambasador Republike Mađarske u BiH Krisztián Pósa.

  • Višegradska četvorka je savez četiri zemlje, utemeljen prvenstveno na zajedničkoj istoriji, vrijednostima i interesima. Svaka od četiri države Višegradske četvorke raspolaže s vrlo bogatom filmskom tradicijom. Sljedećih nekoliko dana publika će u kinu Meeting Point imati priliku uživati u po jednom filmu iz Mađarske, Slovačke, Poljske i Češke – rekao je Posa.

Mišljenja je da gledajući film koji otvara festival, ‘Oni koji su ostali’, publika će se suočiti s pitanjem da li je moguće preživjeti tragedije prošlosti u budućnosti, ako se drže zajedno oni koji su ostali.

Sva četiri filma koja se prikazuju na V4 Film Festivalu su sa velikim uspjehom prikazivani u brojnim zemljama.

Filmovi u programu V4 Film Festivala uz besplatan ulaz počinju svaku večer u 20.30 sati, dok je na redovnom repertoaru kina Meeting Point u terminu u 17.30 sati na programu film “Venom 2 (Venom: Let There Be Carnage)”.

Broj mjesta u kinu Meeting Point je ograničen, a program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare