Počinje snimanje dokumentarnog filma o Husejinu Smajloviću

Početkom nove 2022. godine, počinje snimanje dokumentarnog filma „Husejin“,čiji scenario potpisuje zenički novinar Maid Dizdarević, koji živi i radi u Sarajevu.

Dokumentarni film „Husejin“, film je o Husejinu Smajloviću, bivšem zeničkomnačelniku i gradonačelniku. Film će prikazati život idjelo ovog Zeničanina, Bosanca i Hercegovca, čovjeka koji je zahvaljujućipredanom radu, ostavio neizbrisiv trag u gradu u kojem je rođen.

Dokumentarni film „Husejin“obuhvatit će četiri etape, odnosno četiri fazeHusejinovog života. To su faze djetinjstva, obrazovanja, političke karijere igraditeljskih ostvarenja, bolesti i smrti.

O Husejinu Smajloviću govorit će relevantni sagovrnici, njegovi bliski prijatelji isaradnici, kao i članovi porodice, a film će biti snimljen u Zenici i Sarajevu.

Film nastaje uz podršku zeničkog novinara i publicisteFaruka Midžića, čija je monografija Sjećanja o Husejinu Smajloviću, promovisana u novembru ove godine.

Premijera dokumentarnog filma ,,Husejin“ planirana je u maju 2022. godine.Tada se navršava šest godina od smrti Husejina Smajlovića, jedne odnajznačanijih ličnosti Zenice u njenoj novijoj historiji.

počinje snimanje dokumentarnog filma o husejinu smajloviću
počinje snimanje dokumentarnog filma o husejinu smajloviću
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU