Podrška Addiko banke mobilnom timu Udruženja “Dajte nam šansu”

Potpisivanjem memoranduma o saradnji ozvaničen je nastavak višegodišnje saradnje Addiko banke i Udruženja “Dajte nam šansu” iz Sarajeva, u okviru kojeg djeluju servis centri za podršku porodicama djece/osoba s poteškoćama/invaliditetom. Addiko banka će u tokom ove godine finansirati dio troškova mobilnog tima Udruženja, dok će zaposlenici banke dati svoju podršku radu udruženja kroz volonterski rad.

” Udruženje ‘Dajte nam šansu’ je zaista specifično po vrsti usluga koje pruža, obzirom da se bavi kompletnom porodicom, a ne samo djecom sa poteškoćama u razvoju. Smatramo da su njihove aktivnosti od velikog društvenog značaja, te smo se odlučili pružiti podršku njihovom radu. One ćemo godine participirati u troškovima mobilnog tima”, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank dd Sarajevo.

“Naša saradnja sa Addiko bankom na institucionalnom nivou započela je prije tri godine. Prije toga smo sarađivali sa zaposlenicima Addiko banke kroz njihov volonterski rad, koji će u naredom periodu biti intenziviran. Želimo se zahvaliti Addiko banci na dosadašnjoj saradnji, jer uvijek iznova pokazuju veličinu svoje uloge u zajednici kroz društveno odgovorne aktivnosti”, istakla je Ines Kavalec, predsjednica Udruženja “Dajte nam šansu”.

Ova će saradnja biti realizovana u okviru projekta Addiko Cares, koji Addiko banka provodi već treću godinu zaredom, a koja podrazumijeva volonterske aktivnosti zaposlenika koje Banka finansijski podržava. U okviru projekta zaposlenici volontiraju u različitim institucijama i organizacijama, dok Banka obezbjeđuje finansijsku podršku za te institucije ili udruženja.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU