Pojačan promet vozila u oba smjera na bh. graničnim prijelazima

 Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Orašje, kao i na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Doljani, Gabela Polje, Bijača, Ivanica, Gorica, Osoje, Prisika, Kamensko, Neum 1 i 2, Izačić, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Šamac, Zupci i Deleuša

Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na asfaltiranju, danas do 18 sati obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Babin Do-Šabići-Sinanovići (poddionica Šakote-Lukavac ).

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporuka da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU