Policijska akcija u Sarajevu: Uhapšen muškarac, oduzeto oružje i droga

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije MUP Kantona Sarajevo jučer su, izvršili pretres kuće, pratećih prostorija i objekata u ul. Arapova, na području opštine Stari Grad Sarajevo, a koje koristi E.T. (1977.) iz Sarajeva.

Akcija je izvršena na osnovu naredbe za pretres Opštinskog suda Sarajevo i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS.

Tom prilikom policijski službenici su pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli jednu pvc kesu sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase 23 grama, pet pvc paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, jednu digitalnu vagu sa tragovima opojne droge, poluautomatsku pušku sa drvenim kundakom, nepoznate marke, sa pripadajućim dobošem i 8 komada metaka nepoznatog kalibra, deset komada metaka raznog kalibra.

Policijski službenici su uhapili E.T. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a E.T. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti E.T, prenosi Klix.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU