Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Pomoću ovih jednostavnih trikova lako ćete očistiti tvrdokorne mrlje s roštilja!

Starim, suhim ručnikom prebrišite roštilj nakon pečenja kako biste uklonili sve veće ostatke. Zatim rešetke prekrijte aluminijskom folijom i upalite na najvišu temperaturu, ako je riječ o električnom, ili vatru ako se služite klasičnim roštiljem na drva.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Nakon par minuta ostavite da se ohladi, a zatim uklonite foliju. Istim starim ručnikom samo prebrišite rešetke s kojih će se sada jednostavno ukloniti svi ostatke koji se sa nakon toga “pretvorili” u pepeo.

Ako vam se rešetka toliko zapekla od zadnjeg pečenja nemojte je ribati – najefikasniji način za uklanjanje skorenih zmazanoća jest da ju postavite na vrlo jaku vatru i pričekate da visoka temperatura doslovno istopi nakupljene prljavštine.

Sjajan trik za čišćenje roštilja jest taj da nakon pečenja, prije nego li se rešetka ohladi, ju pokrijete u vodu natopljenim starim novinama. Ostavite tako pola sata – para će učiniti svoje ostavljajući rešetku čistom.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Ako je prljavština jako tvrdokorna morat ćete uprljati ruke – nabavite izdržljivu žičanu četku i ribajte dok niste zadovoljni rezultatom. Prije nego krenete pripremati novi roštilj, svoju očišćenu rešetku premažite debljim slojem masnoće.

Ne brinite, višak će se otopiti, a rešetka će biti zaštićena od nakupljanja ostataka. Imate li roštilj na otvorenom, potrudite se da ga uvijek držite na taj način znatno ćete uštedjeti vrijeme utrošeno na taj dosadni posao.

vecernji.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas