Pomozi.ba/ Apel za pomoć oboljelim dječacima

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel  za pomoć  trojici dječaka – Arminu, Muhamedu i Fikretu koji dijele istu sudbinu.

Ovi dječaci boluju od cerebralne paralize te su umjesto dječijeg igrališta, dane prinuđeni provoditi u krevetu ili kolicima. Pored ovog, imaju i druga oboljenja koja im otežavaju djetinjstvo, a njihovi roditelji sa svojim primanjima nisu u mogućnosti osigurati im liječenje kakvo im je potrebno, saopćilo je Udruženje Pomozi.ba.

 Fikret Ahmetspahić je iz Olova i ima osam godina. Dječak ne vidi, ne govori, samostalno ne sjedi, te ima epileptične napade. Potrebna su mu invalidska kolica, pelene, te novčana donacija za hranu i lijekove.

 Jedanaestogodišnji Armin Fazlić iz Zenice također zaostaje u psiho-motornom razvoju i ne može samostalno da hoda, ali nadu su mu dali ljekari koji vjeruju da će mu određenim operativnim zahvatom uspjeti omogućiti da stane na svoje noge. Za operaciju je potrebno 2.850 eura.

 Najmlađi među ovim dječacima je četverogodišnji Muhamed Sarajlić iz Čelića, koji ima cerebralni poremećaj kretanja, zaostaje u psihomotornom razvoju, ima nedovoljno razvijen govor, deformitet stopala, strabizam desnog oka, te obostranu migraciju testisa. Muhamedovi roditelji nade polažu u ljekare iz istanbulske klinike Medical Park, ali samo za pretrage moraju izdvojiti 3.600 eura. Tek nakon obavljenih dijagnostičkih pretraga znat će da li su dječaku potrebni novi tretmani ili operativni zahvati.

Apelom će se pokušati skupiti dovoljno novca za pomoć trojici dječaka i njihovim roditeljima. Pored poziva na telefonski broj 17022 kojim se doniraju 2 KM, dječacima  se može  pomoći donacijama sa kartice klikom na opciju Doniraj odmah  na web platformi www.pomoziba.org ili uplatama na standardne račune Udruženja Pomozi.ba.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU