-2.1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Potencijalni kineski investitori u Novom Travniku

  ()

  Na prijedlog gosp. Stipice Frančića, u zgradi  Općine Novi Travnik održan je sastanak predstavnika Općine Novi Travnik na čelu sa načelnikom Stjepanom Dujom i kineske kompanije KREMIT na čelu sa predsjednikom  kompanije Hao Yong Jing.

  Kompanija KREMIT predstavila je svoje poslovanje  i iskazala  veliki interes za eksploataciju arhitektonsko građevnog kamena- mermera na području općine Novi Travnik.

  Načelnik Dujo istaknuo je  spremnost Općine Novi Travnik da iziđe u susret svakome potencijalnom investitoru pa i kompanij KREMIT. Zaključeno je da će Općina i kompanija KREMIT razmjeniti podatke o traženim područjima na kojima bi se obavila istraživanja arhitektonsko građevnog kamena- mermera i da će se učiniti sve sukladno zakonskoj regulativi da se pomogne da kompanija KREMIT dođe i posluje na području općine Novi Travnik.

  Predsjednik kompanije KREMIT  Hao Yong Jing istakao je namjeru da ukoliko dođe do eksploatacije arhitektonsko građevnog kamena-mermera na području novotravničke općine da će ova kompanije  otvoriti i prerađivačke kapacitete za kamen na području naše općine i uposliti znatan broj ljudi.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO