Poziv kompanijama da se prijave za vakcinaciju radnika u svojim prostorijama

Predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH danas su održali sastanak s ministrom zdravstva KS Harisom Vranićem na kojem je dogovoreno uvođenje procesa imunizacije uposlenika u prostorijama kompanija na području KS

S ciljem zaštite života i zdravlja uposlenika, omogućavanja normalnih radnih tokova i kontinuiteta ekonomskih aktivnosti, Udruženje poslodavaca FBiH je predložilo taj sistem kako bi bio ubrzan proces imunizacije.

Ministarstvo zdravstva KS je podržalo tu inicijativu, te je Udruženje pozvalo članice da do kraja radne sedmice prijave broj radnika koji su zainteresovani za imunizaciju kako bi bila sprovedena iduće sedmice.

Svi privredni subjekti koji budu onemogućeni izvršiti prijavu za imunizaciju do kraja tekuće sedmice, prijave mogu vršiti od ponedjeljka 30. augusta 2021., te će u tim kompanijama proces imunizacije započeti naknadno, odnosno tokom naredne sedmice.

Radnicima će biti dostupne vakcine AstraZeneca i Sinopharm. Iz Ministarstva zdravstva KS naglašavaju da Pfizer vakcine u ovom momentu neće biti dostupne jer su rezervisane za početak imunizacije učenika.

Udruženje poslodavaca FBiH uputilo je dopise i ostalim kantonalnim ministrima zdravstva i kriznim štabovima kako bi ista aktivnost bila održana i u drugim kantonima, saopćeno je iz tog udruženja.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU