Predao se Aleksandar Macan, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca

predao se aleksandar macan, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca

Za Aleksandrom Macanom je bila raspisana i crvena Interpolova potjernica. On se predao direktno Tužilaštvu Kantona Sarajevo

Aleksandar Macan (34), prvoosumnjičeni za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, predao se nakon što je bio u bjekstvu duže od mjesec dana, potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

“Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Aleksandar Macan predao se postupajućim tužiteljima Kantonalnog tužilaštva KS-a. Znači, direktno je došao u Tužilaštvo, nakon čega je od strane SIPA-e lišen slobode i predat u nadležnost kantonalnog Suda Sarajevo zato što mu je određen pritvor”, navedeno je iz Tužilaštva KS-a za AA.

Za Aleksandrom Macanom s Pala je bila raspisana i crvena Interpolova potjernica.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo početkom novembra su izvršili vrše pretrese na više lokacija u vezi sa ubistvima dvojice sarajevskih policajaca iz 2018. godine.

Pretresi su izvršeni na širem području Istočnog Sarajeva i na Palama pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA).

U pucnjavi koja se dogodila 26. oktobra 2018. oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Adis Šehović, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je kasnije podlegao povredama.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.Post Views:
120spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU
[td_block_7 modules_on_row="" show_date="none" show_com="none" show_review="none" show_excerpt="none" show_audio="none" show_btn="none" show_cat="none" show_author="none" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNTAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ==" sort="" category_id="_related_cat" modules_gap="5" all_modules_space="15" image_floated="" video_popup="" show_vid_t="none" excl_show="none" meta_info_align="" art_btn="10px 0px 0px 0px" modules_category="image" hide_audio="yes" pag_space="15" f_title_font_size="20" f_title_font_line_height="1.2" f_title_font_weight="500" mc1_tl="12" m6f_title_font_size="eyJwaG9uZSI6IjE3IiwiYWxsIjoiMTYifQ==" m6f_title_font_line_height="eyJwaG9uZSI6IjEuMiIsImFsbCI6IjEuMiJ9" m6f_title_font_weight="eyJwaG9uZSI6IjcwMCJ9" time_ago_txt_pos="yes" time_ago_add_txt="prije" limit="6" time_ago="yes"]