Predsjedniku i dvojici članova Upravnog odbora JP ‘Putevi Brčko’ 30 dana zatvora

Tužiteljstvo Brčko distrikta dokazalo je krivnju predsjednika i članova upravnog odbora JP Putevi Brčko za nesavjestan rad u službi u vezi s povećanjem osobnih primanja direktoru navedenog poduzeća.

Pred Osnovnim sudom u Brčkom Almir Kukuljević, Marinko Viljušić i Slaviša Čortuma osuđeni su za kazneno djelo nesavjesnog rada u službi, jer su suprotno propisima usvojili odluku na osnovu koje je direktoru poduzeća M.M. omogućena isplata stimulativnog dijela plaće za 2017. godinu u iznosu većem od 15.000 maraka, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo Distrikta procesuiralo je Kukuljevića, Viljušića i Čortumu jer su u prosincu 2016. godine, postupajući kao odgovorne osobe u Distriktu suprotno propisima usvojili prijedlog direktora za utvrđivanje stimulativnog dodatka na plaću.

Nesavjesno postupivši u obavljanju dužnosti, oni su jednoglasno donijeli odluku na osnovu koje je direktoru poduzeća M.M., po toj osnovi u 2017. godini isplaćeno 15.547,22 marke, kao i 9.848,22 marke za doprinose iz tog dodatka, za koje je iznose oštećeno navedeno javno poduzeće.

Kukuljević, kao predsjednik, a Viljušić i Čurtuma, kao članovi upravnog odbora optuženi su za kazneno djelo “nesavjestan rad u službi”, za koje su zatim pravosnažno osuđeni na po 30 dana zatvora.

S obzirom na to da su priznali izvršenje kaznenog djela te da je šteta poduzeću u potpunosti namirena, sud je utvrdio da postoje uvjeti za izricanje kazni zatvora ispod zakonskog minimuma, stoji u priopćenju.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU