Preminuo glumac Willie Garson, Stanford iz serije „Sex i grad“

Američki glumac Willie Garson, najpoznatiji po ulozi Stanforda Blatcha u seriji „Sex i grad“, umro je u 58. godini

Igrajući prijatelja Carrie Bradshaw, Willie Garson je osvojio srca obožavalaca popularne serije, koja je prvi put emitovana 1998. godine i trajala šest sezona. Garson se također pojavio u pratećim filmovima, Sex i grad i Sex i grad 2, piše britanski Guardian.

Nedavno je reprizirao ulogu agenta za talente u nastavku TV serije, naslovljenom And Just Like That, koja je trenutno u produkciji.

Podaci o uzroku Garsonove smrti nisu zvanično objavljeni, ali Michael Patrick King, izvršni producent serija Sex i grad i And Just Like That u utorak je u saopštenju naveo da je Garson bio bolestan.

„Porodica serije Sex i grad izgubila je svog člana. Naš nevjerovatni Willie Garson. Njegov duh i predanost zanatu bili su prisutni svaki dan na snimanju And Just Like That. Davao je sve od sebe – čak i dok je bio bolestan. Svima će nedostajati. U ovom tužnom, mračnom trenutku tješi nas sjećanje na njegovu radost i svjetlost“, rekao je King.

Povodom tužne vijesti oglasila se i kompanija HBO: „Willie Garson je bio u životu, kao i na ekranu, predan prijatelj i svjetlo za sve u svom univerzumu. On je stvorio jednog od najomiljenijih likova HBO panteona i bio je član naše porodice skoro 25 godina. Izuzetno nas je rastužila vijest o njegovoj smrt i izražavamo iskreno saučešće njegovoj porodici i voljenima“.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU