Princ i kraljica sevdaha u Bajramskom programu TVSA

Snimanje Bajramskog programa TVSA je završeno, a o tome kako je proteklo i šta će gledaoci moći vidjeti u nedjelju, 16. juna, razgovarali smo sa Amelom Hubjer-Hatić, urednicom projekta. Brojna televizijska ekipa zajedno s izvođačima provela je nekoliko dana u predivnom ambijentu Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti snimajući Bajramski program TVSA. Muzej je jedna od najprepoznatljivijih i najvažnijih kulturnih institucija u BiH koja ove godine obilježava 63 godine postojanja.
Riječ je o instituciji koja se pozicionirala ne samo kao kulturna već, prije svega, naučna i obrazovna institucija, čijim radom se nastoji pomjerati granice i ukazati na važnost sjećanja.

Veoma sam zadovoljna atmosferom među članovima ekipe i izvođačima na setu, koji su s radošću odgovorili našem pozivu. Uz igru i pjesmu, s lakoćom smo snimili više od tri sata kvalitetnog programa koji će naši gledaoci moći pogledati 16. juna, prvog dana Kurban-bajrama.

Princ sevdalinke, Nedžad Salković, koji je ove godine napunio 83 godine, jedan je od tri najpoznatija tumača ove muzike u BiH, a magistar etnomuzikologije Damir Galijašević posvetio je posebnu pažnju na njegov rad i djelo – istakla je Hubjer Hatić, dodajući da će pjesme i izvedbe biti pravi bajramski poklon za ljubitelje sevdaha.

Na snimanju je posebnu svečanost donijela Hanka Paldum sa pažljivo odabranim prijateljima, što je i naziv jednog dijela Bajramskog programa “Hanka Paldum i prijatelji”.

Televizija Sarajevo pridaje veliku važnost pripremi i snimanju Bajramskog programa koji je, prema riječima gledalaca, jedan od najboljih i najgledanijih programa, a ove godine među eminentnim izvođačima su bili i Alma Subašić, Avdo Lemeš, Muharem Hadrović, Dženk Bosnali, KUD “Lola” i brojni drugi gosti.

Izvor: ( www.tvsa.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU