Projekat „Plava voda“ / Zvanično proglašena efektivnost granta

Na email adresu v.d. direktora JP RV „Plava voda“ d.o.o. Travnik Ernada Granića, od strane EBRD-a – kancelarija London, proslijeđen je dokument kojim EBRD zvanično proglašava efektivnost granta za realizaciju komponente projekta „Plava voda“ pod skraćenim nazivom FOPIP.

Sredstva granta osigurava Švedska razvojna organizacija (Sida).

Podsjećamo da se FOPIP tiče podrške lokalnim komunalnim preduzećima korisnika projekta „Plava voda“, tj. općina Travnika, Novog Travnika, Busovače i grada Zenice.

Radi se o ukupnom iznosu od 2 miliona eura za infrastrukturalnu podršku, uz koji je pridodat i iznos od 500 hiljada eura za jačanje unutrašnjih kapaciteta ovih preduzeća.

Pored toga što će se kroz realizaciju FOPIP-a konkretno doprinijeti poboljašanju vodosnabdijevanja za sve stanovnike ovih općina/grada, ovo proglašenje je i potvrda da je, i realizacija cjelokupnog projekta „Plava voda“ u ovom momentu od strane međunarodnih institucija ocijenjena kao izvjesna (jer u suprotnom efektivnost granta se ne bi proglasila).

Također, ovo proglašenje ima i jednu moralnu dimenziju, a to je da iznos granta koji se ovim putem osigurao uveliko prelazi sumu svih dosadašnjih troškova koji su nastali u posljednjih deset godina u pripremi projekta „Plava voda“.

U Prilogu: Obavijest EBRD-a o proglašenju efektivnosti granta.

projekat „plava voda“ / zvanično proglašena efektivnost granta
projekat „plava voda“ / zvanično proglašena efektivnost granta
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU