Prve fotografije novog električnog Audija (FOTO)

Iz Kine stižu fotografije novog SUV-a na struju.

Riječ je o modelu Audi Q5 e-tron koji će uskoro imati premijeru, a koji je namijenjen kineskom tržištu.

Baziran na MEB mehaničkoj platformi VW grupacije namijenjenoj električnim automobilima, Q5 e-tron deli međuosovinsko rastojanje s Volkswagenom ID.6.

prve fotografije novog električnog audija (foto)

To znači da ima prostranu i praktičnu putničku kabinu u koju vjerovatno može da se smjesti do tri reda sjedišta i 7 osoba.

Predviđene su tri pogonske varijante – dvije s po jednim i jedna s dva elektromotora i pogonom na sva 4 točka.

Bazični 35 e-tron ima elektromotor od 180 KS (132 kW), dok nešto jači 40 e-tron posjeduje jedinicu od 204 KS (150 kW). Obe opcije imaju zadnji pogon.

prve fotografije novog električnog audija (foto)

U vrhu ponude biće 50 e-tron s dva elektromotora. Slabiji, na prednjoj osovini, isporučuje 109 KS (80 kW), a snažniji, koji se nalazi pozadi, proizvodi 204 KS (150 kW).

Zahvaljujući ovakvoj konfiguraciji, Audi Q5 50 e-tron ima pogon na sva 4 točka.

Podaci o bateriji nisu poznati, ali očekuje se ona iz VW ID.6 kapaciteta 77 kWh. U Volkswagenom modelu baterija osigurava autonomiju od blizu 590 km, prema kineskom NEDC mjernom standardu.

prve fotografije novog električnog audija (foto)

Više detalja o Audiju Q5 e-tron biće poznato nakon premijere, a u prodajne salone u Kini ovaj automobil stiže krajem godine. Pretpostavlja se da se neće izvoziti iz te zemlje, a za kupce u Europi i SAD Audi u istoj klasi priprema nešto luksuzniji Q6 e-tron koji stiže na tržište u drugoj polovini 2022, piše b92.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU