PSKC „Pirota“ predat na upravljanje i korištenje javnoj ustanovi Centar za kulturu općine Travnik

Dana, 6.9.2021. godine je završena zvanična primopredaja PSKC „Pirota“ na upravljanje i korištenje javnoj ustanovi Centar za kulturu općine Travnik, gdje je utvrđeno tekuće stanje i napravljena inventurna lista.

Potpisivanjem Ugovora općinskog načelnika Travnik gdin. Kenan Dautović i direktora Javne ustanove Centar za kulturu općine Travnik, gdin. Taika Ganića, od dana 30.8.2021. godine, Centar je preuzeo prostor PSCK „Pirote“ na upravljanje.

Podsjećamo, ranijom Odlukom općinskog vijeća Travnik od 29.10.2019. godine broj: 01-01-01-3-3-423/219, stavljeno je na dužnost upravljanje i korištenje PSKC „Pirota“ . Shodno toj Odluci Centar za kulturu općine Travnik je u periodu od 2019. do 2020. godine sproveo određene sanacije putem procesa javnih nabavki: Nabavka i isporuka PVC stolica- I i II faza, čišćenje i pranje kupola, kancelarije i dr.sitni radovi.

Zvaničnim potpisivanjem pomenutog Ugovora, Centar je dobio ovlaštenja i dužnosti od strane vlasnika i posjednika, Općine Travnik.

U narednom periodu za Centar predstoje novi izazovi, ulaganja, te osnaživanje projekata i programa koji će biti za opću korist društvenoj zajednici.  

“Primopredaja i ostali akt vezano za PSKC Pirota omogućiti će da unaprijedimo poslovanje PSKC Pirota na opštu korist građana Travnik”- istaknuli su iz Centra za kuturu općine Travnik. 

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU