Ova ukusna kremasta Rafaelo torta posebno će zadovoljiti ljubitelje kokosa.
Priprema Rafaelo torte vrlo je jednostavna, a možete je pripremiti i kao kolač. Dok se biskvit peče, bacite se u pripremu kreme i Rafaelo torta bit će gotova za svega 25 minuta. Evo recepta!
Sastojci
Za biskvit: 7 bjelanjaka, 150 g šećera, 1 vrećica Vanilin šećera, 1 vrećica Praška za pecivo, 70 g Pšeničnog oštrog brašna, 150 g Kokosova brašna
Za kremu: 7 žumanjaka, 2 vrećice Vanilin pudinga, 700 ml mlijeka, 100 g maslaca, 100 g šećera u prahu, 500 ml slatkog vrhnja
Još potrebno: 12 komada petit beurre keksa, oko 100 ml mlijeka, 2-3 žlice maraskina
Za posipanje: 50 g kokosova brašna
Priprema
Za biskvit: Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje. Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno. Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta. Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje. Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu: Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka. Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite. Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme.
(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)
..