REGION POTRESEN / Kako je stradala porodica Đokić iz Srbije? Spaljeni i bačeni u jamu…

Srbiju, ali i region je jučer potresla vijest o stravičnom ubistvu porodice Đokić za kojom se tragalo u prethodnim danima. Oni su pronađeni u blizini Aleksinca spaljeni, bačeni u jamu, a zatim prekriveni lišćem i daskama.

Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i kćerka Lidija (25) posljednji put su viđeni 26. septembra dok su se vraćali iz sela Moravac, gdje su bili u posjeti kod rodbine. Njihov nestanak je prijavljen dva dana ranije, a policija je utvrdila da su im telefoni svima isključeni u isto vrijeme, odnosno u noći nestanka. Nadzorne kamere su također zabilježile njihovo kretanje kući i utvrđeno je da su u jednom momentu krenuli u pravcu drugačijem od uobičajenog.

Nakon nekoliko dana potrage pronađen je njihov zapaljen automobil, a u neposrednoj blizini bila su i tri spaljena tijela, unakažena do neprepoznatljivosti.

Razne su pretpostavke policije i javnosti u Srbiji kako je došlo do njihovog stradanja. Jedna od njih je ubistvo iz koristoljublja. Naime, kako kažu poznanici i prijatelji stradalih, Goran Đokić je sa sobom uvijek nosio veliku sumu novca jer se tako osjećao najsigurnije. S obzirom na to da ima mjenjačnicu, sa sobom je navodno znao nositi i po 100.000 eura. Policija to vidi kao odličan motiv za ubistvo, ali ne isključuje mogućnost da ih je ubila osoba koja ih dobro poznaje.

Put iz sela do mjesta gdje su stradali vodi kroz polja i kukuruzište stoga se vjeruje da je Đokiće tu doveo i neko ko dobro poznaje područje. Spekuliše se i da je ubica tražio Đokićima da ga prevezu, a da su ga oni pustili u automobil pošto su ga poznavali. Tada je ubica vjerovatno iskoristio momenat za pljačkanje, a zatim i ubistvo.

klix

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU