Rimac predstavio supermoderni kampus

Rimac Automobili, proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sistema, predstavio je projekt svog novog tehnološki naprednog sjedišta, koje uključuje testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej.

Oni naglašavaju kako je kompanije nastala s vizijom stvaranja uzbudljivih električnih automobila i pogonskih sistema za električna vozila, a u samo deset godina prerasli su iz projekta u garaži u kompaniju koja zapošljava već hiljadu ljudi. Danas, kažu, kompanija razvija i proizvodi vlastite automobile i tehnologiju, kao i sisteme elektropogona za brojne svjetske proizvođače automobila te su danas jedna od istaknutih tvrtki u usponu u automobilskoj industriji, koja je u tranziciji prema električnoj budućnosti.

Po uzoru na svoje strateške partnere kao što su Hyundai, Kia i Porsche, Rimac sada želi okupiti sve svoje zaposlenike i funkcije na jednoj jedinstvenoj lokaciji. Upečatljiv kompleks, koji je dizajnirao poznati hrvatski arhitektonski ured 3LHD, utjelovit će sve Rimac-vrijednosti.

Novi će kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će tvrtki da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sustava za brojne globalne automobilske kompanije.

Nova lokacija, utemeljena na ideji stvaranja najboljeg mogućeg radnog okruženja za zaposlenike iz cijelog svijeta, nalazi se samo nekoliko kilometara od trenutnog sjedišta Rimac Automobila i nalazi se na zemljištu od 200.000 metara kvadratnih, dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 kvadrata.

Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine. Izgled i dojam koji ostavlja novi kompleks rezultat su dugotrajnog promišljanja. Mate Rimac je želio da novo sjedište njegove tvrtke utjelovljuje ne samo karakter branda već i karakter zaposlenika. Prostori su dizajnirani da bi bili prijateljski, otvoreni i topli, s dodanim elementima zabave. Istodobno, sukladno statusu tvrtke kao tehnološkog predvodnika, bit će moderni, osvijetljeni i nadahnuti prirodnim okruženjem.

Kampus će sadržavati i poneke neočekivane elemente, poput skloništa za životinje, frizera, veterinarsku ambulantu i uzgoj vlastite hrane, piše klix.ba.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU