RUČAK KOJI KOŠTA SAMO 3 KM: Preukusno jelo sa tri sastojka

Španska jela su poznata po ukusnim i dostupnim namirnicama i jednostavnoj pripremi. Španska tortilja je preukusno jelo, evo kako se priprema

Jedno od takvih je tradicionalna španska tortilja od krompira. Za nju su vam potrebne tri neizostavne namirnice koje svako domaćinstvo ima.

To su jaja, krompir i luk, a ako mislite da se od ovoga ne može napraviti savršen ručak od kojeg polaze voda na usta varate se.

Ovaj recept za tradicionalnu špansku tortilju priprema se veoma lako i brzo, a što je najbitnije od svega, maksimalno štedi kućni budžet.

Sastojci potrebni za ovaj ručak

  • 4 srednja krompira
  • 1 veća glavica luka
  • 4 jaja
  • maslinovo ulje
  • so i biber

Priprema ručka

Krompir ogulite i isijecite na tanje kockice, a luk na tanke trakice.

U tavu ugrijte maslinovo ulje da pokrije cijelo dno i ubacite luk i krompir, te sve zajedno dobro prodinstajte da se krompir zapeče, a luk potamni.

Jaja razbijte u veću posudu i umutite ih za kajganu, dodajte krompir i luk (procijedite višak ulja u šoljicu) i sve zajedno izmiješajte.

Ponovno zagrijte tavu i dodajte ulje u kojem se pržio krompir, kada se zagrije, ubacite mješavinu krompira, luka i jaja.

Ostavite u tavi na laganijoj vatri, bez miješanja da se dno zapeče.

Tavu prekrijte tanjirom, pa okrenite tavu da tortilja ostane na tanjiru, te je potom vratite u tavu (da sklizne s tanjira) kako bi zapekli i drugu stranu.

Kada se i druga strana zapeče, tortilja je gotova.

Ponovno poklopite tavu tanjirom te okrenite da tortilja ostane kao torta.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU