Rudar iz Banovića novčani dio nagrade donirao Narodnoj kuhinji u Tuzli

Salih Husarkić, dugogodišnji uposlenik Rudnika mrkog uglja “Banovići”, dobitnik je godišnje plakete u svom preduzeću za doprinos u radu.

Ovaj skromni i vrijedni Banovićanin je pokazao veliku humanost i odlučio da novčani dio nagrade u iznosu od 450 KM donira Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli.

Na tome nije stao, pa je dio sredstava od regresa za godišnji odmor utrošio za nabavku najpotrebnijih namirnica za Narodnu kuhinju koje je zajedno sa suprugom Rukijom lično uručio u objektu nekadašnjeg Expres restorana u Tuzli, gdje se spremaju obroci za socijalno ugrožene građane na ovom području, saopćeno je iz Regionalnog odbora “Merhameta” Tuzla.

– Umjesto da organiziram neko sijelo ili proslavu od ovog novca, što se obično radi, osjetio sam neku potrebu da pomognem najugroženije među nama i izuzetno sam zadovoljan što sam dobio mogućnost da to učinim – kazao je Husarkić.

On je u svojoj sredini poznat i po neobičnom hobiju, i u slobodno vrijeme veoma uspješno pravi replike napoznatijih džamija u našoj zemlji koristeći drvca šibica.

-Najtoplije zahvaljujemo gospodinu Husarkiću na vrijednoj donaciji i mnogim pojedincima i firmama na značajnom odzivu na naš apel za podršku Narodnoj kuhinji “Imaret“. Pružili su nam veliku pomoć da prebrodimo tešku situaciju s nedostatkom namirnica uzrokovanu poskupljenjem hrane na tržištu. Molimo i druge koji su u mogućnosti da slijede ove primjere – kaže Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Tuzla.

U Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli, najvećoj u BiH, trenutno se hrani više od 2.400 korisnika, a obroci se dijele na čak 19 punktova, navodi se u saopćenju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU