Sanacija poplavama oštećenog stuba na mostu na Željeznici planirana za danas

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo, predvođen komandantom, ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enverom Hadžiahmetovićem, jučer je u cilju sprečavanju urušavanja pješačkog mosta na rijeci Željeznici, a koji povezuj ulice Mala aleja i Hrasnička cesta, angažovao Službu za zaštitu, spašavanje iz ruševina i raščišćavanje terena formiranu u okviru firme Bosman d.o.o. Sarajevo.

Zaposlenici ovog građevinskog preduzeća su mehanizacijom u toku dana izvršili postavljanje i uvezivanje mostovskih skela oko stuba mosta, nakon čega su uklonili dizalicu koja je posljednjih dana osiguravala sporni stub mosta.

Kako su najavili iz ovog preduzeća, u toku današnjeg dana nastavit će se građevinski radovi na sanaciji stuba mosta koji se počeo urušavati.

– Most je osiguran teškom mostovskom skelom, danas će se pristupiti izgradnji novog stuba, te srušiti stari – potvrdili su iz preduzeća „Bosman“ i ministar Hadžiahmetović, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M.B.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU