Sanjin Sefić osuđen na 17 i po godina zatvora

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda Sarajevo kojom je Sanjin Sefić osuđen na 17 i po godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su stradale studentice Selma Agić i Edita Malkoč, saznajemo od advokatice Adele Duraković koja zastupa porodice nastradalih djevojaka.

Pojasnila je da je time je presuda postala pravosnažna i predmet je vraćen prvostepenom sudu kako bi Sefić bio upućen na izdražavanje kazne.

Sefić je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon dvije godine sudskog procesa u septembru 2018. godine je osuđen na 14 i po godina zatvora. Vrhovni sud FBiH naložio je ponavljanje postupka, te je u drugostepenom postupku osuđen na 17 i po godina zatvora na šta je upućena žalba zbog čega je održano ročište u oktobru ove godine prenosi Avaz.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU