-4.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 veljače, 2023

Saopćenje za javnost iz Gradske uprave Zenica

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumovićposlao je javni upit Vladi ZDK da odgovore narodu kojim medijima i koliko budžetskih sredstava su dodijelili

Javni upit prenosimo u cijelosti:

Poštovani sugrađani,

Vlada Zeničko-dobojskog kantona nastavlja zaloupotrebljavati novac građana do kojeg dolazi i kontinuiranim enormnim zaduženjima. Samo ove godine kod komercijalnih banaka pod izuzetno nepovoljnim uslovima zadužili su građane Zeničko – dobojskog kantona za preko 100 miliona KM. Dok nam je bolnica u katastrofalnom stanju, a škole nemaju ni mokre čvorove, dok se prosvjetnim radnicima i policiji duguju ogromni novci po osnovu kolektivnih tužbi, Vlada predvođena SDA „zavukla je ruku u narodnu kasu“ kako bi došla do novca za prerani početak izborne kampanje.

Novcem građana Zenice i Zeničko-dobojskog kantona “kupili” su dio medija, putem kojih nastavljaju plasirati populističke tekstove i priloge. To nije ništa drugo nego preuranjeni početak predizborne kampanje za Opće izbore 2022. godine. Pozivam Vladu i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK da javno objave koji su mediji prošle sedmice dobili novac iz budžeta ZDK, skoro 300.000 KM.

Bit će to sigurno interesantno našim građanima. Neka narod vidi koji su to mediji čiji ih vlasnici i novinari maltretiraju pod izgovorom „subvencije za podršku medijima i doprinosa kvalitetnijoj prezentaciji informisanja građana o radu i aktivnostima Skupštine i Vlade ZDK“.

Nakon izdašne „budžetske injekcije“ dio medija i manja grupa „novinara“ koji više ni ne kriju svoje političke dresove, krenuli su u nikada bezočniju i otvorenu hajku na gradonačelnika i Gradsku upravu, kao i sve koji imaju i najmanju vezu sa nama.
Podsjećam građane, a i ove što u demokratskom svijetu nepoznatim metodama pokušavaju vladati ljudima u Zeničko – dobojskom kantonu, da je austrijski kancelar Sebastijan Kurc nedavno podnio ostavku zbog umiješanosti u korupcijski skandal. Ni manje ni više, ovaj političar osumnjičen je, kako je novcem Ministarstva finansija Austrije manipulisao istraživanjima javnog mnijenja u korist svoje Narodne partije.
Obzirom da je Vlada ZDK davno pokazala pravo lice, stavila građane ovog Kantona na američku crnu listu i za političke stranke iz ovog budžeta izdvaja 400.000 KM, ne očekujem da pokažu odgovornost i podnesu ostavke kako je to učinio Kurc. Međutim, najmanje što mogu učiniti za građane je da konačno prestanu zaduživati Kanton za finansiranje svojih prljavih kampanja preko nikad jeftinijih novinara.

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU