Sarajlija uhapšen na granici, osumnjičen za krijumčarenje oko 280 kilograma marihuane

sarajlija uhapšen na granici, osumnjičen za krijumčarenje oko 280 kilograma marihuane

Uočen improvizovani štek u kojem su pronađena 54 pakovanja navedene opojne droge težine oko 280 kilograma

Državljanin BiH M.M. iz Sarajeva uhapšen je i osumnjičen za krijumčarenje oko 280 kilograma marihuane. Krijumčarenje droge spriječili su juče službenici Uprave prihoda i carina Crne Gore u koordinaciji sa Upravom policije ove zemlje.

Kako je saopšteno iz Uprave prihoda i carina teretno vozilo – kamion sa cisternom marke „MAN“, kojim je upravljalo M.M. iz Sarajeva, podvrgnuto je skenerskoj kontroli na carinskom terminalu, prilikom koje je u prednjem dijelu cisterne uočen improvizovani štek u kojem su pronađena 54 pakovanja navedene opojne droge težine oko 280 kilograma.

“Lice koje upravljalo vozilom lišeno je slobode po nalogu državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici zbog osnovane sumnje da je isto izvršilo krivično djelo neovlašćene priozvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga”, naveli su u saopštenju iz UPiC.

Uprava prihoda i carina u saradnji sa ostalim nadležnim službama, kako kažu, svakodnevno sprovodi aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju svih vrsta krijumčarenja, sa posebnim fokusom na otkrivanju nelegalnog prometa akciznih proizvoda i prometa narkotika.spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU