SBK / Jedna osoba poginula, jedna teže povrijeđena

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

Evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba poginula, 1 osoba je zadobila teže tjelesne povrede, dok su 4 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Dana 30.12.2020.godine oko 12,45 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Nadioci, općina Vitez dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

-putničko motorno vozilo marke VW Golf, kojim je upravljao M.K. rođen 1997.godine iz Žepča i

-putničko motorno vozilo marke Audi, kojim je upravljao Z.A. rođen 1956.godine iz Viteza.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je Z.A., dok je B.A. zadobio lakše tjelesne povrede, koje su konstatovane u bolnici Nova Bila.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Vitez.

Dana 30.12.2020.godine oko 23,35 sati na lokalnom putu u mjestu Tisovac, općina Busovača dogodila se saobraćajna nezgoda-slijetanje, u kojoj je učestvovala radna mašina, traktor marke Torpedo, kojim je upravljao I.M. rođen 1998.godine iz Busovače.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je navedeni vozač, koji je nakon ukazane liječničke pomoći u bolnici Nova Bila preminuo uslijed zadobivenih povreda.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PU Kiseljak.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 287 prekršajnih naloga, od kojih je 200 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU