SBK / Nakon prijavljenog nestanka, pronađeno tijelo 22-godišnjeg mladića

Jučer, oko 08,30 sati u PS Jajce prijavljen je nestanak osobe I.G. rođen 1999.godine iz Jajca, koji je 09.08.2021.godine, tokom jutarnjih sati otišao od kuće.

Nestanak je prijavio njegov otac J.G. rođen 1962.godine iz Jajca, a po zaprimljenoj prijavi službenici policije su preduzeli niz mjera i radnji na pronalasku nestale osobe.

Istog dana oko 10,50 sati u PS Jajce prijavljen je pronalazak odjeće i ličnih dokumenata osobe navedenih inicijala, dokumenata i odjeća pronađeni su nedaleko od vodopada rijeke Plive, uz korito rijeke Vrbas, općina Jajce.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta obavili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce, koji su poduzimali i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedenog događaja.

Utopljeno tijelo nesretne muške osobe je pronađeno od strane Službe za spašavanje na vodi i pod vodom, Službe civilne zaštite, općine Jajce uz pomoć Jedinice za podršku MUP-a, tijelo je izvađeno iz korita rijeke Vrbas u 15,30 sati, koje je identifikovano od strane porodice i koja je isto preuzela radi organizacije ukopa.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU