SBK / Objavljen poziv za ostvarivanje prava na lijepljenje zdravstvenih markica

Kantonalna uprava za branioce rapisala je Javni poziv za ostvarivanje prava na dodjelu-lijepljenje zdravstvenih markica za 2021. godinu

Pravo na dodjelu zdravstvene markice imaju nezaposleni branioci i nezaposleni članovi njihovih porodica koji su ostvarili pravo na zdravstveno osiguranje i nalaze se na spisku općinske službe za branioce u općini prebivališta ili spisku Službe za zapošljavanje SBK/KSB.

Pravo na dodjelu zdravstvene markice ne može ostvariti branilac i član njegove porodice koji je u radnom odnosu, koji je u penziji ili se bavi samostalnom djelatnošću.

Pravo na dodjelu i lijepljenje markice u zdravstvene knjižice ostvaruje se u poslovnicama Zavoda zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta.

Lijepljenje markica počinje dana 14.12.2020 i traje do 30.11.2021. godine.

Ostvarivanje prava na dodjelu-lijepljenje markice ostvaruje se u skladu sa Pravilnikom o oslobađanju plaćanja dijela troškova zdravstvene zaštite.

Ovaj javni poziv objavit će se na internet stranici Vlade SBK/KSB, te dostaviti Zavodu zdravstvenog osiguranja SBK/KSB, Službi za zapošljavanje SBK/KSB, općinskim službama za branioce u SBK/KSB i Koordinaciji kantonalnih udruženja proisteklih iz rata.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU