Sead Kajtaz podnio ostavku u Nogometnom savezu BiH zbog Veleža

Savjetnik u Nogometnom savezu BiH i legendarni igrač Rođenih, Sead Sejo Kajtaz, podnio je ostavku na poziciju koju obavlja u krovnoj kući bh. fudbala.

Kajtaz je razočaran javno izrečenim stavovima predsjednika F/NS BiH, Vice Zeljkovića, ali i odnosom Saveza prema njemu najdražem klubu.

Bivša „sedmica“ Veleža smatra da je predsjednik F/NS BiH Vice Zeljković iznio cijeli niz stavova koji su imali za cilj da manipulišu javnošću i unesu dodatnu smutnju, piše portal StarMo.

Osim toga, Kajtaz smatra da Zeljković nije iznio ni potpuni sadržaj njihovog međusobnog razgovora, što je samo otvorilo mogućnosti za daljnje manipulacije i podmetanja u javnosti.

Prema izvoru StarMo, Sead Kajtaz izričito tvrdi kako je FK Velež njegov jedini i prvi izbor, te da će učiniti sve da se Rođenima i rukovodstvu kluba obezbjedi jednakopravan status, te da se mostarskom klubu ne namještaju igre, s ciljem urušavanja, ne samo ovog kluba, nego i kompletne fudbalske scene u BiH, prenosi N1. 

Danas se očekuje i zasjedanje Uprave FK Velež, s ciljem odgovora na drakonske kazne izrečene Veležu i Upravi, i prije okončanja zvanične istrage i izvještaja sudijske organizacije.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU