SFF i Općina Centar potpisali ugovor vrijedan 52.000 KM (VIDEO)

Direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra danas je sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem potpisao ugovor u iznosu od 52.000 KM za organizaciju Festivala.

– Riječ je o grantu koji Općina Centar već uobičajeno daje svake godine za unapređenje kvaliteta za održavanje Festivala na području te općine. Sredstva su značajna za uređenje naših open air prostora i svih drugih lokacija na kojem se dešava Festival – izjavio je Purivatra nakon potpisivanja ugovora.

Zahvalio je na inicijativi da Radićeva ulica tokom Festivala bude zatvorena, nadajući se da će i ta ulica postati zvanični dio festivalskih lokacija.

– Radićeva ulica će biti zatvorena od 18 do dva sata iza ponoći. Puno će biti sadržaja poput gastronomske ponude, bosanskih rukotvorina i slično. Želja je da se jedna stara ideja o zatvaranju Radićeve ulice za saobraćaj i pretvaranja u pješačku zonu testira. Iskoristili smo ovu priliku tokom SFF-a da sa građanima i strukom vidimo da li je ta ideja izvodljiva. Ideja nam je da Radićevu ulicu pretvorimo u oazu gdje će ljudi provoditi slobodno vrijeme – rekao je Mandić.

Nakon potpisivanja ugovora otvorena je izložba fotografija u okviru prostora kina Meeting Point.

– Izuzetno smo ponosni na ovu izložbu koja predstavlja 25 godina Sarajevo Film Festivala kroz fotografije koje imamo u svojoj arhivi. Facinantna priča o stotinama i hiljadama velikih filmskih autora i profesionalaca koji su bili sa nama poput Roberta De Nira, Angeline Jolie, Brada Pita, Morgana Freemana, Emily Watson, Daniela Craiga i drugih – rekao je Purivatra.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU