SFK 2000 Sarajevo domaćin turnira UEFA Lige prvaka

Šampionke Bosne i Hercegovine, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo saznale su protivnice u ovogodišnjem izdanju UEFA Lige prvaka. One će u polufinalu grupe “4” igrati protiv tima Racing FC Union iz Luxembruga.

Drugi polufinalni par čine SL Benfica iz Portugala i Kiryat-Gat iz Izraela, saopćeno je iz SFK 2000 Sarajevo.

Bh. prvakinje će u polufinalu 18. augusta na svom terenu dočekati ekipu iz Luksemburga, a u slučaju plasmana u finale SFK 2000 će ponovo biti domaćin. Finalni susreti na rasporedu su 21. augusta.

Ono što raduje kolektiv SFK 2000 Sarajevo jeste činjenica da je UEFA ukazala povjerenje te po deseti put dodijelila domaćinstvo timu iz glavnog grada BiH. Dobre organizacijske sposobnosti kao i rezultati kluba, omogućili su ponovni dolazak sve brže rastućeg takmičenja UEFA Lige prvaka za žene u Bosnu i Hercegovinu.

– Vjerujemo da ćemo ponovo biti izvrsne domaćice našim međunarodnim protivnicima, te se nadamo podršci prijatelja, sponzora i organa vlasti pri organizaciji ovog najprestižnijeg takmičenja. Veseli nas što će himna UEFA Lige prvaka ponovo svirati na stadionima u našoj državi – poručili su iz SFK.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU