Naslovnica Show Reality Delia El-Hosayny je prva britanska izbacivačica, preživjela je ubode nožem i ranjavanje

Delia El-Hosayny je prva britanska izbacivačica, preživjela je ubode nožem i ranjavanje

PODIJELI
Delia živi u Chaddesdenu, u penziju je otišla prije tri godine, a sada je odlučila govoriti o poslu kojim se bavila trideset godina.

oglasi

Na radnom mjestu je doživjela mnogo toga, preživjela je ubode nožem, ranjavanje vatrenim oružjem, a čak je i pomogla pri porodu jednoj ženi u toaletu.

“Osamdesetih to nije bio ženski posao, ali sam znala da to mogu raditi i uživala sam u tome. Svi su me zvali ‘mama’ jer sam bila prva žena izbacivač. Tako su me zvali iz poštovanja”, izjavila je El-Hosayny.

Tokom svoje karijere je doživjela mnogo toga, a izdvojila je priču o porođaju u toaletu.

“Otvorila sam vrata i ugledala ženu na podu koja se porađala. Dok smo čekali hitnu pomoć zapravo sam obavila porođaj”, rekla je Delia.

Foto: BBC

Foto: BBC

Opasnih situacija je bilo na pretek, a tokom radnog vremena je preživjela ubadanje nožem i ranjavanje vatrenim oružjem.

“Nisam se svidjela dileru droge, prošao je pored mene i ubo me u vrat. Ipak, na posao sam se vratila sljedeće noći i stala na vrata iako sam na vratu imala šavove. Ništa me ne može zaustaviti”, kazala je El-Hosayny.

Njena majka i prijatelji nisu odobravali to čime se bavila.

“Moji prijatelji su mislili da sam poludjela, a mama je bila uplašena. Svaki put kad bih izašla, ona bi provjeravala da li sam došla kući i da li sam ‘čitava’. Radila sam 30 godina te mislim da sam služila svojoj zajednici”, završila je Delia.