Naslovnica Show Film Otvorene prijave za 11. Omladinski Film Festival

Otvorene prijave za 11. Omladinski Film Festival

PODIJELI

Jedanaesto izdanje Omladinskog Film Festivala (OFF) bit će održano od 6. do 10. septembra u Sarajevu, a ovogodišnja takmičarska selekcija predstavit će više od 40 filmova u selekcijama Kratki metar, OFF Generacija, Novi tokovi i program dugometražnog filma Velikih 5.

oglasi

Prijave za sve selekcije za 11. OFF su otvorene od 21. januara do 30. maja u redovnom prijavnom roku, dok će produženi rok biti do 23. juna, saopćeno je iz OFF-a.

Prijave je moguće izvršiti preko web stranice Festivala i to od februara na www.apply.omladinski.ba, dok je putem servisa festivalskog partnera Filmfreeway filmove moguće prijaviti već od 21. januara.

Pravo na prijavu filmova za kategoriju “Kratki metar” imaju svi afirmisani mladi profesionalni autori i studenti akademija u dobi između 18 i 25 godina.

Program OFF Generacija će i ove godine prihvatati prijave bivših studenta filmskih akademija i to od autora do 26 godina starosti ili filmove afirmisanih starijih filmskih autora čiji filmovi su namijenjeni temama mladih ljudi.

Pravo na prijavu filmova za kategoriju “Novi tokovi” imaju svi filmski autori profesionalci i amateri u dobi od 15-25 godina.

Prijaviti se mogu državljani Bosne i Hercegovine i drugih zemalja svijeta. Zvanična selekcija Festivala biće predstavljena u augustu.

Ovogodišnji Festival donosi i drugo izdanje OFF Mini Market programa za koji se mogu prijaviti svi zainteresovani autori koji imaju projekte u razvoju te se takmičiti za koprodukcijska sredstva OFF-a u iznosu od 1.000 eura.

OFF Mini Market će ove godine predstaviti programe “Voice of Generation”, “Pitching forum” za koprodukcijska sredstva za kratki igrani film te program “Distribution talks”.

Festival realizuje se pod sloganom “Glas generacije”.