Naslovnica Show Film Foto: Prvi dan Dječijeg film festivala

Foto: Prvi dan Dječijeg film festivala

PODIJELI

Usuđujemo se reći Dječiji film festival u našem gradu je postao tradicija i željno iščekivana aktivnost kako za djecu tako i za starije generacije. Današnji dan je protekao sa burom emocija i veselog raspoloženja, osmijeh nismo skidali s lica a s nama su se družili naši „ljuti drugari“ likovi iz crtića „Angry birds“.

oglasi

Danas su na repertoaru bili filmovi „Trenk, mali vitez“, „Angry Birds 3D“, „Tajne avanture kućnih ljubimaca 3D“, „Hrabri pijetao 3D“, „Bamzi i grad lopova“ i „Pitov zmaj“. Prvi dan naš festival je posjetilo oko 650 mališana koji su mogli uživati u filmskim sadržajima ali i u radionicama koje smo pripremili za njih.

Priliku da se iskušaju u gađanju imali su kroz „Angry birds“ igricu, igrali smo i gigantsko čovječe ne ljuti se, bojili bojanke, učestvovali u „Sprindovoj“ radionici, vrijedne ruke naše Belme su crtale facepainting svima koji su to željeli, a da bi se zagrijali na platou ispred Multiplexa Ekran pomogli su nam članovi Plesno modnog kluba “STARS” koji su za nas pripremili plesnu radionicu.

Za sutra smo vam pripremili mnoštvo raznih radionica i projekcija od kojih vas očekuju u kinu su: HOKUS POKUS ALFI ATKINS, MUMIJEVI NA RIVIJERI, NINDŽA KORNJAČE IZVAN SJENKE 3D, PJESMA MORA, TRENK, MALI VITEZ, ANGRY BIRDS FILM 3D, BAMZI I GRAD LOPOVA, PITOV ZMAJ, TAJNE AVANTURE KUĆNIH LJUBIMACA 3D, MISIJA ARTIK, JEDAN ŽIVOT dok vas na lokaciji u Muzeju grada Zenice očekuju filmovi: „PIKSIJI MALI VILENJACI“ I „JEDAN ŽIVOT“.

Sutra je pred nama još jedan sličan dan, pun osmijeha, plesa, raspoloženja sa novim likovima iz crtanih filmova. PRIDRUŽITE NAM SE SUTRA od 10:00 do 16:00.

 

zenicablog.ba