REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Glumica i pjevačica Hilary Duff nedavno je popila najukusniji smoothie ikad, ali on nije bio spremljen od tipičnih sastojaka.

Gostujući u podcastu “Informed Pregnancy dr. Elliot Berlin priznala je da je popila posteljicu kao sastojak smoothieja.

– To je bio najbolji smoothie koji sam ikad probala. Nisam popila ukusan smoothie od desete godine života. Bio je bogat sokom i voćem, sve je bilo odlično – ispričala je 31-godišnja glumica.

Na prvu je bila skeptična, iako je čitala kako su mnoge majke konzumirale posteljicu nakon porođaja i zbog toga, tvrde, iskusile brojne prednosti.

– Prema teorijama, tako se prevenira postporođajna depresija i zaustavlja krvarenje nakon porođaja, a to su bili dovoljno dobri razlozi da probam – rekla je i dodala da se osjeća odlično, a ostatak posteljice konzumira kao kockice leda.

U oktobru je drugi put postala majka. S momkom Matthewom Komom dobila je djevojčicu Banks Violet Bair. Iz prijašnje veze ima šestogodišnjeg sina Lucu Cruza.
Kćer je rodila kod kuće, u vodi, bez ikakvih lijekova za ublažavanje boli.

– Stigla je u pet tiskanja – prisjetila se.

Posteljicu je nakon porođaja pojela i manekenka Chrissy Teigen, dok su je Nikki Redd, Kim i Kourtney Kardashian i Katherine Heigl konzumirale u obliku kapsula.

Međutim, stručnjaci upozoravaju da ne postoji naučno dokazan razlog da to ima prednosti, a i postoje opasnosti od zaraze.

avaz.ba

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o