Naslovnica Show Johnnyepp više neće glumiti Jacka S Dparrowa

Johnnyepp više neće glumiti Jacka S Dparrowa

PODIJELI

Johnny Depp, na veliku žalost njegovih fanova, više se neće pojavljivati u ulozi kapetana Jacka Sparrowa u nastavcima Disneyevog filma Pirati s Kariba, piše Daily Mail.

oglasi

Depp koji se pojavio u pet nastavaka ovog filma.”Dead Men Tell No Tales” posljednji je nastavak u kojem je glumio, a ujedno i najneuspješniji nastavak iz franšize.

A vijest da više neće glumiti u ovom filmu potvrdio je jedan od scenarista Stuart Beattie.

“On je napravio taj lik svojim i očigledno je to postala uloga po kojoj je sad najpoznatiji. Djeca širom svijeta ga vole pa mislim da je to bilo odlično za njega i odlično za nas”, rekao je Beattie i potvrdio da Depp ipak više neće biti pirat.

“Mislim da će Jack Sparrow biti njegovo nasljeđe. To je jedini lik koji je odigrao pet puta. To je lik u kojeg se obukao kada je išao posjetiti djecu u bolnici. Mislim da će ga po njemu svi pamtiti”, rekao je Beattie.

Scenarista je kazao da su dosta razmišljali kada su Deppa pozvali da glumi u ovom filmu.

“Depp je do tada smatran čudnim, nezavisnim glumcem koji je imao dobre uloge, ali nije bio filmska zvijezda. Mi smo od njega to napravili”, rekao je scenarista i dodao kako su mnogi mislili da su ludi što troše vrijeme na Deppa.

Klix.ba