blank

Ljubav na prvi pogled: Armin Muzaferija suprugu upoznao u noći Bedra!

Pročitajte

Javni oglas za izbor člana Upravnog odbora JU “Apoteka/Ljekarna” Travnik

Ponovni javni oglas za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora JU "Apoteka/Ljekarna" Travnik objavljen je na stranici...

SBK / Borci mlađi od 57 godina uskoro će dobiti egzistencijalnu naknadu

Prijedlog zakona o novčanoj egzistencijalnoj naknadi razmatran je ovog utorka na vanrednoj sjednici Skupštine Srednjobosanskog kantona.

Sneijder bi se vratio fudbalu, ali postoji problem

Wesley Sneijder namjerava da poput Arjena Robbena prekine fudbalsku mirovinu i vrati se na teren.

Ovo je za nas bilo kvalitetno iskorišteno porodično vrijeme, ističe Amina…

Ispred roditeljske kuće našeg poznatog pjevača i izvođača ilahija Armina Muzaferije u Mulićima kod Visokog u vrijeme posjete ekipe magazina “Azra“ vladala je prava porodična idila upotpunjena lijepim sunčanim i jednim od posljednjih ovogodišnjih dana ramazana.

Supružnici Armin i Amina sa sinovima, šestogodišnjim Abdulahom i trogodišnjim Imranom, dočekali su nas u prostranoj avliji okruženoj prekrasnim zelenilom i skrivenoj od očiju znatiželjnih prolaznika, a ujedno punoj života. Dječiji rekviziti, ljuljačke, drvena kućica za igru, sve je prilagođeno veselim trenucima sa, kako smo se uvjerili, izuzetno poslušnim dječacima, piše Azra.ba.

Ugođaj i harmonija vladaju i u lijepo uređenoj kući u kojoj nas je ljubazno ugostio mladi bračni par Muzaferija. Abdulah i Imran bez pogovora su na majčinu molbu otišli u sobu, kako bi odrasli mogli voditi razgovor. Iako Amina nije pristalica pretjeranog pokazivanja u javnosti, ipak je pristala za naše čitatelje otkriti detalje iz života s Arminom, a jedan od zanimljivijih je kako su se upoznali. Početak te priče opisuje Armin, a Amina je dopunjava.

Filmsko upoznavanje

Priča našeg upoznavanja je zaista specifična i filmska. Već tada sam preselio u Sarajevo i bio fokusiran na posao i uspjeh. Nisam bio raspoložen za stjecanje prijateljstva, a pogotovo traženje djevojke. Bio je ramazan, a meni se sve velike stvari dešavaju u ovom mjesecu. Godina 2009., bila je noć Bedra i krenuo sam do tekije u Kaćunima, na program povodom te mubarek noći. Kada krenem prema Busovači, idem preko Kiseljaka, a na tom putu nalazi se mjesto Gromiljak. Tu me moj efendija Hamza Berbić pozvao da dođem na omladinski iftar, nakon kojeg sam trebao ići u Kaćune. Na iftaru sam upoznao i hafiza Nedžada Ćemana, ali i ugledao Aminu i, naravno, zaljubio se na prvi pogled – govori Armin, koji je odmah pitao prisutne u džematu ko je ta djevojka.

Kako niko nije znao ko je ona, zamolio sam efendijinog tada šestogodišnjeg sina Farisa da pita sestru ko je ona, jer oni su domaćini i moraju znati. Nakon što smo iftarili sjeo sam s efendijom i hafizom da popijemo kafu i baš u tom trenutku prišao je Faris i rekao: „Eh to ti je hafizova kćerka“. Na mom licu u tom mometu pojavilo se hiljadu boja. Srećom, hafiz je to „iskulirao“ – kroz smijeh se prisjeća Armin.

Sudbonosni iftar desio se 5. septembra 2009. godine, a sudbonosno „da“ Armin i Amina izgovorili su na isti datum 2013. godine.

Priču o iftaru, koji će cijeli život pamtiti, dopunjava Amina, jer, ipak, te noći se nisu upoznali.

On je žurio, proučio ilahiju i otišao. Tu su bile djevojke koje su se slikale, a ja sam na iftar došla ne baš drage volje, jer sam imala druge planove s bratom, da budemo na čaršiji i zato nisam bila baš ni raspoložena. Kada je on otišao, prišla mi je efendijina kćerka Merjem i kazala kako je Armin tražio moj broj. Odgovorila sam: „Kakav je to frajer koji sam od cure ne traži broj“ – kroz smijeh priča Amina.

Tražio bih ja broj, ali bio je hafiz tu (smijeh) – pravda se Armin.

Iako se Amini sve to činilo kao velika šala, Armin se potrudio i pronašao je na društvenim mrežama, a ona je za koji dan pristala izaći na iftar s njim.

Više s weba

Najnovije

Javni oglas za izbor člana Upravnog odbora JU “Apoteka/Ljekarna” Travnik

Ponovni javni oglas za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora JU "Apoteka/Ljekarna" Travnik objavljen je na stranici...

SBK / Borci mlađi od 57 godina uskoro će dobiti egzistencijalnu naknadu

Prijedlog zakona o novčanoj egzistencijalnoj naknadi razmatran je ovog utorka na vanrednoj sjednici Skupštine Srednjobosanskog kantona. https://www.youtube.com/watch?v=I8FH7RklasA

Sneijder bi se vratio fudbalu, ali postoji problem

Wesley Sneijder namjerava da poput Arjena Robbena prekine fudbalsku mirovinu i vrati se na teren. Nizozemsku javnost Robben je...

Barca ne odustaje od Lautara, ima novu ponudu za Inter

Barcelona nastavlja pregovore s Interom u želji da do početka nove sezone potpiše Lautara Martineza. Nakon što je uspjela...

Naručio je kafu s mlijekom pa na računu primijetio zanimljiv detalj

Ne, ovaj put nije problem abnormalno visoka cijena ili nekakva greška u pisanju. Zapravo je riječ o običnom...

Možda vas zanima i ovo