Naslovnica Show Film U drugom danu najduže revije dječijih filmova više od 800 posjetilaca

U drugom danu najduže revije dječijih filmova više od 800 posjetilaca

PODIJELI

Drugi dan Dječijeg film festivala počeo je upravo onako kako smo i željeli pjesmom, osmijehom i veseljem pa ni kiša koja je pomalo padala nije uspjela da to pokvari.

oglasi

Prvu plesnu zabavu sa našim današnjim maskotama MALCIMA uradili smo vjerovali ili ne u dvorani. Trebali ste prisustvovati tom zemljotresu u pjesmi „KAD SI SRETAN“ kada mala raja udari nogom o pod. Malci su se popodne preselili na plato ispred Multiplexa Ekran jer smo očito pjesmom i zabavom dozvali i poneku zraku sunca.

Pored plesne zabave sa malcima, plesalo se i uz radionicu „WII – Just dance“ ali i uz naše prijatelje iz Plesno modnog kluba „STARS“ koji su nas i danas učili neke plesne korake. Bojenje bojanki je također bilo zanimljivo jer nam se na toj radionici pridružio i naš majstor za balone Dino. Od silne igre i pjesme nam se nije dovoljno zavrtilo u glavi pa smo odlučili da igramo twister, a pošto nam se tada previše zavrtilo odvrtili smo se na stolici za facepainting gdje smo dobili prelijepu sliku malaca na ruci.

Sprindova radionica je bila danas jako jako jako ukusna, takmičili smo se u mazanju eurokrema, pitate se što je bilo ukusno? Pa poslije mazanja smo te kriške smazali. U svim ovim današnjim sadržajima uživalo je oko 850 posjetilaca. Još nije kasno i sutra nam se možete priključiti, pripremili smo opet niz raznih radionica.

Na filmskom repertoaru sutra možete pogledati: PIKSIJI, MALI VILENJACI, NINDŽA KORNJAČE IZVAN SJENKE 3D, KAPETAN SABLJOZUBI, MISIJA ARTIK, PITOV ZMAJ, TAJNE AVANTURE KUĆNIH LJUBIMACA 3D, PJESMA MORA, TRENK, MALI VITEZ, ANGRY BIRDS FILM  3D, KNJIGA ČINI, WARCRAFT : POČETAK 3D, a muzeju možete pogledati TRENK, MALI VITEZ i HOKUS POKUS ALFI ATKINS.

14992074_573847182811032_4257542172755706255_n