Skupština po skraćenom postupku o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju ZDK

U sjedištu institucija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) počela je 38. redovna sjednica Skupštine ZDK, na čijem se dnevnom redu nalazi ukupno 13 tačaka dnevnog reda.

Zastupnici će, između ostalog, po skraćenom postupku razmatrati i usvajati prijedloge zakona o izmjenama Zakona o inspekcijama ZDK, Zakona o visokom obrazovanju ZDK te prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim priznanjima ZDK.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o izmjenama i dopunama Odluke o proširenom obimu prava iz oblasti zdravstvene zaštite za branioce i članove njihovih porodica, Odluke o imenovanju predsjednika i dva člana Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju ZDK te Nacrt Zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata Federacije BiH, o čemu će i Skupština ZDK utvrđivati mišljenje.

Zastupnicima će biti prezentirana i Informacija o stanju priprema za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća sa mjerama za organizovanje, razvoj i jačanje civilne zaštite u ZDK, zatim Informacija o stanju u oblasti zapošljavanja na području ZDK, Informacija o izvršenju alternativne krivične sankcije rad za opće dobro na slobodi, Izvještaj o radu Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK, Informacija o koncesijama na području ZDK te Informacija o koncesijama na vodama za 2020. godinu.

Bit će razmatrana i Inicijativa Općinskog vijeća Zavidovići za donošenje odluke o izmjeni Odluke o legalizaciji bespravno izgrađenih građevina i bespravnih zahvata. Početku sjednice prisustvuju 34, od ukupno 35 zastupnika, koliko broji Skupština ZDK.

(FENA) E.F.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU