Sport se vraća u dvorane – Mozzart podržao prvo kolo Karate lige u Zenici

Nermin Bošnjak, predsjednik KK Perfekt: Sami možemo mnogo, ali, uz podršku i pomoć naših prijatelja, možemo mnogo više

Epidemija korona virusa polako jenjava, sportisti se vraćaju na terene, a publika ponovo može da uživa na tribinama velikih takmičenja. Prvo kolo karate lige Zeničko- dobojskog kantona okupilo je 31 ekipu iz deset klubova, a vještine na strunjačama je pokazalo čak 320 takmičara. Događaj je organizovao zenički Karate klub Perfekt, a podršku im je pružila kompanija Mozzart.

Izuzetno je bilo izazovano organizovati ovaj događaj, posebno tokom epidemije, ali i zbog troškova. Ne bismo uspjeli bez kompanije Mozzart koja je bila najveći donator. Od srca se zahvaljujemo što su nam pomogli i što vjeruju u nas. Sami možemo mnogo, ali, uz podršku i pomoć naših prijatelja, možemo mnogo više – kaže Nermin Bošnjak, predsjednik Karate kluba Perfekt, Zenica.

Učesnici svih uzrasta su se takmičili u katama i borbama pojedinačno i ekipno. Koliko su bili uspješni, svjedoči činjenica da su osvojili više od 450 medalja i 450 diploma. Najbrojnije ekipe iz klubova Leopard i Mersad Kurtalić iz Zavidovića, te Internacional iz Zenice, nagrađeni su zlatnim peharom.

Ista nagrada, ali i zlatna medalja za ostvarene rezultate na Državnom prvenstvu BiH pripala je Selveru Kelešturi. Zlatne pehare za najredovnije i najtrofejnije takmičare dobilo je deset članova KK Perfekt.

Karatisti se već pripremaju za drugo kolo ZDK lige, koje će na jesen biti organizovano u Tešnju, ali i brojna druga takmičenja.

Kompanija Mozzart dobila je zahvalnicu za pomoć u organizaciji ovog događaja.

Drago nam je što nas je organizator ovog takmičenja prepoznao kao najvećeg partnera. Posebno smo srećni što se sport vraća u dvorane i na terene i što su, uz našu pomoć, uspjeli da organizuju takmičenje uprkos svim izazovima- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU