REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

U osmoj minuti susreta Olimpik je imao priliku preko Tarića iz slobodnog udarca, ali je živi zid blokirao njegov udarac.

Sedam minuta kasnije Olimpik je imao novu priliku, ali udarac Klisa glavom odlazi preko gola.

Novu priliku za Olimpik imao je Bečirbašić koji je šutirao sa 20 metara pored gola gostiju. Ćeman je u 38. minuti susreta imao odličnu priliku da dovede Olimpik do vodstva, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Prvu priliku u nastavku susreta imao je Olimpik u 58. minuti susreta. Bogučanin je centrirao iz kornera, a Bešić šutira sa osam metara pored gola.

Klis je imao još jednu priliku za postizanje pogotka, ali je golman uz dosta napora uspio zaustaviti njegov pokušaj u 64. minuti susreta.

U 70. minuti susreta Bešić je izašao sam pred golmana Travnika, pokušao da ga zaobiđe, ali mu je lopta pobjegla i nije uspio zatresti mrežu Travnika. Odmah na drugoj strani gosti su imali prvu priliku na meču preko Arnauta, ali je njegov udarac zaustavio domaći čuvar mreže.

Iz praktično druge prilike na susretu Travnik je stigao do prednosti rezultatom 1:0. Grešku odbrane Olimpika iskoristio je Čatić koji je ušao u kazneni prostor i pogodio mrežu Karačića za vodstvo Travnika rezultatom 1:0.

Konačan rezultat ovog susreta postavio je Čatić u 85. minuti susreta kada je stigao do jedne lopte i zatresao mrežu Olimpika za konačnih 2:0.

FK OLIMPIK: Karačić, Bečirbašić, Vladavić, Dedović, Bogučanin, Ćeman, Ramić, Kišić, Klis, Tarić i Bukva.

NK TRAVNIK: Isić, Lovrinović, Talić, Baltić Š., Baltić E., Čatić, Arnaut, Hodžić, Vrebac, Kadrić i Baltić M.

oslobodojenje.ba

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o