REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Nogometni klub Čelik još nije zvanično imenovao novog trenera, ali bez obzira na to, počelo je sklapanje ekipe za narednu sezonu.

Kako smo već pisali, nove ugovore će potpisati Fikret Karajbić i Dino Bevab. Klub s Bilinog polja pregovara s još nekoliko zanimljivih nogometaša, od kojih je jedan posebno interesantan.

Riječ je o 27-godišnjem veznjaku Anelu Dediću, koji je prošlu sezonu igrao za albansku Teutu. Zeničanin je odigrao sjajnu sezonu u Albaniji, a u 27 nastupa upisao je sedam golova i tri asistencije.

Njemu je ugovor s Teutom istekao i ovaj veznjak nije zainteresovan da ostane u tom klubu. Među prvim klubovima kako saznaje SportSport,ba koji je kontaktirao veznjaka je i njegov matični klub. Čelik želi vratiti nogometaša, čije su kvalitete dobro poznate u Zenici.

Dedić ima još i dvoje ponude iz inostranstva, ali i iz Premijer lige, tako da još nije poznato gdje će nastaviti karijeru. Ako bi se vratio na Bilino polje, nema sumnje da bi to bilo veliko pojačanje za Zeničane, jer ovaj veznjak po sezoni sigurno garantuje sedam-osam golova, te isto toliko asistencija.

 

zenit.ba

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o