REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Prije par dana u malom prelijepom naselju Kikači (općina Kalesija), na samo nekih petnestak kilometara od Tuzle, bio je nogometni praznik.

Naime, u okviru osmine finala Kupa BiH, domaća FK Mladost, član Prve lige Tuzlanskog kantona, na TOM CAT ARENI, dočekala je ekipu iz Prve lige Republike Srpske, tim Sloge (Gornje Crnjelovo – općina Bijeljina).

U veličanstvenoj atmosferi koju su stvorili navijači domaćeg tima, a bilo ih je preko šest stotina, pobijedio je sport, fer plej, dostojanstvo, ljudskost… Iako su nesretno i nezasluženo poraženi tek poslije izvođenja penala, nijedne ružne riječi, gesta, provociranja… nije zabilježeno ni na travnjaku, gledalištu, naselju…

REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Domaćin je zaslužio samo riječi hvale, kako za igru na terenu, tako i za kompletnu organizaciju cijelog meča, a što su priznali i svi u gostujučoj ekipi.

Službeni predstavnik Sloge na ovom susretu Janko Stevanović, po završetku meča, rekao je:

“Sve čestitke našim domaćinama na igri, fer i sportskom ponašanju igrača, navijanju navijača. Da je i Mladost slavila ne bi bilo nezasluženo. Ovakvo gostoprimstvo nismo nigdje doživjeli i želim da se u ime kompletnog kluba zahvalim domaćinama na kompletnoj organizaciji meča i igri na terenu. Želim im puno uspjeha u budućem radu i da što prije zaigraju u višem rangu takmičenja, jer to po svemu viđenom i doživljenom, sigurno zaslužuju.”.

Iako su poraženi, a bili su i to zasluženo, na korak do plasmana među osam najboljih ekipa u najmasovnijem takmičenju, nije bilo razočarenja… Naprotiv, svi su bili ponosni na sve igrače u ekipi „topnika“ iz Kikača, jer znaju da su odigrali susret za „dušu i sječanje“, a što je pokazao i kraj penal „lutrije“, kada je čitav stadion na nogama ispratio salvama aplauza igrače Mladosti u svlačionicu, jer su oni to zaslužili prikazanom igrom ,borbenišću, htijenjem, požrtvovanjem…

Veliki, neumorni sportski radnik Senad Mujkanović,koji je osim funkcije Predsjednika kluba iz Kikača, istovremeno i Predsjednik Tuzlanske ekipe FK Sloboda rekao nam je sljedeće:

“Mi nemamo za čim da žalimo, odigrali smo meč za „raju“,bili bolji u svim elementima igre, pored dva postignuta gola, pogodili stativu, imali još tri, četiri kolosalne šanse… ali tako je to u sportu – ne pobjeđuje uvjek bolji. Naš cilj je privući što više mladih u klub, stvoriti im uslove za igru, zabavu, druženje… Naš klub ima sjajnu budućnost i sve ćemo učiniti da ona što prije bude još bolja, kvalitetnija, svjetlija…”.

A trener ekipe legendarni igrač Slobode, ljubimac navijača, taj veliki nogomeni boem,  Ademir Ado Smajlović, o svemu viđenom, kaže:

“Aplauz, ovacije našim igračima po završetku meča sve govore. Moji momci pokazali su da sa loptom sve znaju, da se nikoga ne boje niti pred kim strepe, pokazali su karakter, volju, želju da se nadigravaju s protivnikom… ali nismo imali sportske sreće. No, ja sam prezadovoljan svime viđenim u ovom susretu, čestitam igračima, navijačima, upravi na sjajnoj organizaciji meča. Ovo nije poraz, ovo je samo prava lekcija i put kojim idemo ka našim još boljim i većim rezultatima…”

Rešad Mamela

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o