U okviru obilježavanja manifestacije Dan općine Travnik Memorijalni nogometni turnir „Elvedin Varupa“danas je nastavljen u sali Osnovna Škola Turbe za dječake uzrasta 2009. i 2010. godišta na kojem učestvuje 19 takmičarskih ekipa uz prisustvo brojnih posjetitelja koji u publici vjerno bodre mlade sportaše.

Ovaj turnir se organizira u čast i sjećanje na prerano preminulog Elvedina Varupu, igrača koji je u periodu od 1996. do 2014. godine odigrao oko 700 utakmica za NK „Travnik i u tom periodu deset sezona nosio kapitensku traku.

Finale turnira i dodjela nagrada je predviđena za večeras u 22:00 sati, kada će najbolji učesnici biti nagrađeni vrijednim poklonima sponzora turnira No1 – Sportska oprema i GMS Sport

Na nogometnom turniru u okviru dvodnevnog takmičenja učestvovuje ukupno oko 500 mladih sportaša raspoređenih u 37 takmičarskih ekipa, za koje je Organizacioni odbor manifestacije Dan općine Travnik osigurao ukusno osvježenje i slatkiše.

Ovogodišnja manifestacija Dan općine Travnik obiljuje rekordnim brojem sportskih aktivnosti u okviru kojih je zastupljeno čak 12 sportskih kategorija, a preko 2000 učesnika će imati prilku pokazati svoja znannja i vještine.

Čestitamo svim mladim sportašima na sportskom angažmanu, ali i Akademija NK Travnik na organizaciji jednog ovakvog sportskog događaja.