REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Fudbalski klub “Rudar” iz Breze je u septembru pokrenuo akciju kupovine stolica kako bi opremili tribine stadiona u Brezi.

Četiri mjeseca kasnije, stiglo je prvih 500 stolica koje će biti postavljene tačno na 95. godišnjicu postojanja kluba.

Kako je za N1 kazao šef stručnog štaba kluba iz Breze, Eldin Dedić, građani su se u dobroj mjeri odazvali akciji i tako je skupljen novac za kupovinu prvih 500 stolica.

“Cilj je da u narednim periodu obezbjedimo još 500 stolica kako bi tribine stadiona bile popunjene sa barem 1.000 stolica povodom 95. godišnjice obilježavanja postojanja kluba FK Rudar”.

Dedić je dodao da se akcija i pozitivna priča glede malog brezanskog kluba nastavlja i u narednom periodu, iako su kako kaže, mnogi sumnjali u rad i angažman osoblja u klubu.

“Nastavljamo dalje. Hvala svim građanima koji su se odazvali akciji i pomogli nam da prikupimo sredstva za prvih 500 stolica”.

Podsjetimo, stadion “Rudara” iz Breze je godinama slovio za stadion sa jednim od najkvalitetnijih travnjaka u BiH. Stadion koji je služio za skoro pa redovno okupljanje i pripreme nogometne A reprezentacije BiH, prije nego je u Zenici napravljen trening centar za reprezentaciju.

Tada je klub iz Breze bio prvoligaš sa respektabilnom navijačkom grupom “TNT” i nije bio nimalo lak protivnik svakom većem klubu iz tog perioda.

F.K. Rudar Breza trenutno nastupa u Kantonalnoj ligi gdje je lider na tabeli.

N1

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o