blank

REŠIN SPORTSKI VREMEPLOV/ Legende bh. nogometa uljepšale proslavu 90-godišnjice NK TOŠK iz Tešnja

Pročitajte

ZARAZA U REGIJI/ U Srbiji 345 novozaraženih, 12 osoba preminulo, rekordan broj zaraženih i u Hrvatskoj

U Srbiji je u posljednja 24 sata potvrđeno 345 novih slučajeva koronavirusa, na osnovu 7.032 testirana uzorka,...

Suljić: Svakog 11. jula sjećanja se vraćaju kao da je sve bilo jučer (VIDEO)

Preživjela žrtva rata Hasib Suljić danas je u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, gdje se obilježava 25. godišnjica genocida,...

Nakon kolektivne dženaze u Potočarima: Bijeli nišani ostali u tišini da svjedoče o strahotama genocida

Mezarje Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari ponovno je ostalo pusto nakon kolektivne dženaze kojoj su danas prisustvovale...

Nogomet, po mnogima najljepša i najvažnija sporedna stvar na svijetu, širom cijelog dunjaluka oduševljava milione i milione navijača, na desetine hiljada klubova, počev od najnižeg do najelitnijeg ranga takmičenja.

Niko pouzdano na planeti ne zna ni približno tačan broj klubova, jer mnogi se svakodnevno formiraju, neki nažalost prestaju sa radom, ali svi oni žele da budu decenijama prisutni, da se takmiče i svojim pobjedama donose ogromnu radost svojim navijačima.

Piše: Rešad MAMELA

Sigurno da je malo klubova koji žive i uspješno se takmiču blizu sto godina, ne samo u našoj zemlji nego i u cijelom svijetu. Jedan klub u našoj zemlji može se pohvaliti tom činjenicom, da se igra, takmiči, oduševljava svoje navijače gotovo čitav jedan vijek a on je NK TOŠK iz Tešanja, klub koji je osnovan, sada već davne 1927 godine.

blank

Svi u ovoj prelijepoj čaršiji su ponosni na svoj klub, na sve  generacije i generacije nogometaša koji su nosili dres tešanjske „svetinje“. Brojni mladiči, a Boga mi i oženjeni iz Tešnja, ali i gradova u regionu: Doboj, Maglaj, Teslić, Zavidovići, Zenica, Gračanica, Žepče…imalo je časti privilegiju da se bori u dresu sa grbom ovog kluba na grudima.

blank

Svi oni su, svako u svojim mogućnostima, a često i više  od toga, pokazivali svoj talenat, znanje, ispoljavali želju i htijenje da ostvare trijumf sa svojim TOŠK-om. Želeči proslaviti veliki dan za ovaj klub i grad Tešanj, prije 3 godine, 28. jula 2017 god. organizovali su spektakl povodom 90 godina ovog izuzetnog kolektiva, a pod nazivom :TOŠK-ove legende protiv legendi bh. nogometa.

Dan koji je ostao u sjećanju svih ljubitelja nogometa

Po  lijepom i sunčanom vremenu, u tešanjski nogometni „hram“ došao je veliki broj ljubitelja nogometa iz Tešnja i okolnih gradova da pogleda ovaj revijalni meč za „dušu i sjećanje“.

blank

Poštovani čitaoci Vaš novinar  bio je oficijelni spiker na ovom spektaklu i izvjestio sam slušaoce  Radija FBiH o svim dešavanjima taj dan u Tešnju, a uz učešće brojnih gostiju iz oba tabora. Trener  ekipe „legende bh. nogometa“ bio je prvi selektor nogometne reprezentacije BiH Fuad Muzurović, a u njegovoj ekipi bili su sjajni nogometaši i veliki ljudi koji su sa oduševljenjem prihvatili da budu dio tog događaja. Tu su između ostalih bili: Musić, Glavaš, Dedić, Mešanović, Bešlija, Biščević, Bujak, Nalić, Mujezinović, Brkić, Bradarić, Hasančić, Beganović..

blank

Na drugoj strani stručni štab ekipe “TOŠK-ove legende“ Mustafa Jabandžić i Salko Hadžiselimović imao je respektabilan tim: Omerčić, Mujčić, Hasanbašić, Hadžiahmetović, Osmić, Hodžić, Bajrić, Bukvić…Meč je donio dosta zanmljivu igru, sa puno sjajnih akcija, šuteva, odbrana vratara oba tima, osam prelijepih zgoditaka a na kraju je završeno bez pobjednika 4:4.

Strijelci za domaće veterane bili su Hadžiahmetović dva puta, Hasanbašić i Hodžić do su za legende bh. nogometa pogađali Glavaš, Mešanović, Remetić i Brkić. Po završetku meča akteri obje ekipe nagrađeni su  dugotrajnim pljeskom i sigurno da je ovo bio dan koji će ostati u sjećanju svih ljubitelja nogometa koji su u velikom broju bili na tribinama.

Bila nam je čast nastupiti

Svi u našem taboru smo sretni jer smo imali čast i zadovoljstvo nastupiti na meču koji je veliki dan za TOŠK i grad Tešanj. Vrlo rijetki klubovi mogu se pohvaliti ovakvim danom, 90 godina je ogroman period, i zato je naše zadovoljstvo još veće.

Čestitam domaćinu na sjajnoj organizaciji u ime cijele ekipe i želimo im da sa još boljim rezultatima dočekaju STOTI rođendan kluba koji ima rejting, ime, tradicije, rekao je naš reprezentativac Vedin Musić.

Veliko hvala legendama bh.nogometa

Ovo je danas bio nogometni praznik i veliki dan za TOŠK i grad Tešanj. Devedeset godina kluba je period na koji smo mi svi u klubu ponosni, iza nas su dobri rezultati i sve ččemo učiniti da oni u narednom periodu budu još bolji. Želim da se u ime svih generacija igrača, trenera, sportskih radnika NK TOŠK zahvalim legendama bh. nogometa koji su svojim prisustvom i igrom uveličali ovaj naš praznik, rekao nam je živa legenda TOŠK-a Muris Tiga Jabandžić.

Više s weba

Najnovije

ZARAZA U REGIJI/ U Srbiji 345 novozaraženih, 12 osoba preminulo, rekordan broj zaraženih i u Hrvatskoj

U Srbiji je u posljednja 24 sata potvrđeno 345 novih slučajeva koronavirusa, na osnovu 7.032 testirana uzorka,...

Suljić: Svakog 11. jula sjećanja se vraćaju kao da je sve bilo jučer (VIDEO)

Preživjela žrtva rata Hasib Suljić danas je u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, gdje se obilježava 25. godišnjica genocida, ukopao rođaka Hasiba Hasanovića koji...

Nakon kolektivne dženaze u Potočarima: Bijeli nišani ostali u tišini da svjedoče o strahotama genocida

Mezarje Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari ponovno je ostalo pusto nakon kolektivne dženaze kojoj su danas prisustvovale hiljade članova porodica žrtava, prijatelja...

Izvoz mesa iz BiH u Tursku biće nastavljen u augustu, zatraženo povećanje kvote

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Federacije BiH Boris Pašalić...

U rijeci Sani kod Prijedora pronađeno beživotno tijelo žene

U koritu rijeke Sane u Prijedoru danas je pronađeno beživotno tijelo nepoznate ženske osobe - potvrđeno je iz Policijske uprave Prijedor

Možda vas zanima i ovo