REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Ragbi klub Čelik iz Zenice ovogodišnji je prvak Bosne i Hercegovine u ‘olimpijskom ragbiju sedam’, najatraktivnijoj verziji ragbi igre. Nakon odigrana dva turnira popularne ‘sedmice’ ekipa Čelika ostvarila je sve pobjede i zasluženo slavila novu titulu prvaka.

Drugoplasirana je momčad “TRK” iz Tešnja, treći je zenički “Rudar”, četvrta je ekipa “Medakovo” iz Tešnja, dok je petoplasirana ekipa “Čelik 2”, koja je sudjelovala van konkurencije. Današnji turnir ‘sedmice’ poslužio je selektoru reprezentacije Mirsadu Fetiću za izbor igrača koji će nastupiti na narednom Evropskom prvenstvu.

Završni turnir, koji je igran na glavnom terenu SRC Kamberovića polje u Zenici, sudili su Benjamin Karić, Haris Topalović i Amra Hamzić, a delegat turnira bio je Mirza Oruč.

Posljednjeg vikenda u junu, od 22.-24.juna, u Sarajevu će se održati Evropsko prvenstvo u olimpijskom ragbiju sedam – Konferencija 1 na kojem će nastupiti reprezentacije Austrije, Monaka, Slovačke, Češke, Moldavije, Srbije, Norveške, Turske, Slovenije, Crne Gore, Finske i Bosne i Hercegovine.

 

zenit.ba

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o