Naslovnica Sport Ostali sportovi Turnir u streljaštvu: Po prvi put učešće uzela i Zeničanka Sajjra Poljo...

Turnir u streljaštvu: Po prvi put učešće uzela i Zeničanka Sajjra Poljo (FOTO)

PODIJELI

Prije nekoliko mjeseci, devetogodišnja Zeničanka Irma Kulačić, odlučila je pokloniti svoju zlatnu medalju Sajjri Poljo, koju je osvojila na turniru u Visokom, sa porukom podrške, pažnje, a iznad svega zasluge. Rekla je kako cijeni Sajjrin trud, duh, snagu i istrajnost u životnim nedaćama koje su je zadesile. Irma se inače bavi Taekwondo-om i redovno osvaja zlato.

oglasi

Sajjra, ponukana svojom ‘prvom’ medaljom, pomno razmišljajući, odlučno se okrenula streljaštvu.

Zasad je imala samo četiri treninga, a već daje dobre rezultate. Voljna je učiti da bi ispunila svoje želje i ciljeve i da bi bila dio Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom “Skosi” Zenica u kategoriji SH1. Sajjra kaže: “To je moja raja”, a sami članovi su je toplo primili kao najmlađeg člana.

Današnja priča za Sajjru je posebna i velika motivacija.

U Zenici je proteklog vikenda održano državno takmičenje osoba sa invaliditetom u streljaštvu.

Ženski dio tima “Skosi” su osvojile treće mjesto.
Čast preuzimanja pehara ispred kluba pripala je Sajjri kao najmlađem članu, ali jednako zaslužnom. Također joj je uručena medalja i diploma sa željama u daljnjem uspjehu.

“Ovaj osmijeh je osmijeh koji godinama iščekujemo. Osmijeh zadovoljstva, uspjeha i doprinosa društvu. Osmijeh koji kaže kako je svako bitan. Osmijeh koji kaže ‘Ponosna sam na sebe’. Tako je Sajjra, imaš puno pravo da budeš ponosna na sebe! Ostani nam tako vedra i prkosna, pokaži zajednici kako je svaki pojedinac jednako vrijedan i bitan. Želimo ti puno sreće, uspjeha, a iznad svega sretno djetinjstvo”, napisali su Sajjrini roditelji na Sajjrinoj Facebook grupi.

Već u narednu subotu, u Živinicama slijedi klupsko takmičenje, na kojem će učestvovati i mlada Zeničanka, Sajjra Poljo