REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Nošeni podrškom više hiljada vjernih navijača, u okviru 24. kola Prve lige – Grupa Jug, Muški rukometni klub „Sloga“ iz Gornjeg Vakufa- Uskoplja slavio je sinoć visoku pobjedu u komšijskom derbiju nad Rukometnim klubom „Iskra“ iz Bugojna.

Utakmica odigrana u Sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju, završila je rezultatom 24:13, a domaći navijači napravili su istinski spektakl.

Tokom većeg dijela susreta MRK „Sloga“ je imala uvjerljivo vodstvo, a utakmica je prelomljena već početkom drugog dijela susreta kada je MRK „Sloga“ osigurala nedostižnu prednost.

Dvije ekipe do večeras su dijelile prvo mjesto na tabeli, a pobjednik ovog susreta ima velike šanse da se do kraja prvenstva plasira u Premijer ligu BiH.

Inače, do kraja prvenstva ostala su još dva kola, pa bi MRK „Sloga“ lako mogla ostvariti cilj sanjan skoro dvije decenije – povratak u Premijer ligu BiH.

Za susret je vladalo  neviđeno interesovanje, a dvorana je bila premala da primi sve koji su željeli pratiti ovaj spektakl.

U narednom kolu Sloga gostuje kod odlične ekipe Akademija rukometa Čapljina, dok u zadnjem kolu u Gornji Vakuf-Uskoplje dolazi Jajce.

gornjivakuf-x.com

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o