Sportskim i kulturnim događajem počelo obilježavanje Dana Grada Visoko

Predstavljanjem visočkih sportskih kolektiva u borilačkim sportovima, te izložbom “Foto distanca” visočkih fotografa zvanično je počelo obilježavanje 29. augusta, Dana Grada Visoko.

U KSC “Mladost” vještine su predstavili članovi Karate kluba “Visoko” i Taekwondo kolektiva “Bosna” Visoko, a pokazali su brojna umijeća iz borilačkih sportova kojima se bave i kroz koje na najbolji način predstavljaju Visoko širom BiH, ali i Evrope i svijeta.

U Galeriji “Likum 76” otvorena je izložba “Foto distanca”, na kojoj su se predstavili visočki fotografi. Uime organizatora se obratio Alija Šahinović, te zahvalio fotografima koji su se predstavili, kao i Gradskoj upravi i gradonačelniku Mirzi Ganiću na podršci izložbi.

O predstavljenim radovima govorio je Behaudin Alimanović, dok je izložbu otvorio gradonačelnik Mirza Ganić, istaknuvši zadovoljstvo da Visoko ima takve kulturne događaje te je naglasio kako će Gradska uprava na čijem je čelu i u budućnosti nastojati da kulturu postavi na mjesto koje joj pripada u Visokom.

U narednim danima planirani su i drugi sportski sadržaji, Noć košarke, rukometni turnir, nastup visočkih gimnastičarki, finale nogometnog Kupa Visokog, te predstavljanje monografije “Edhem Edo Sirčo”, knjige “Moj put u Palestinu” Visočanina Adisa Deljkovića, otvorenje trajne postavke minijatura Visočanina Nasuha Matrakčije, te na Dan Grada u nedjelju 29. augusta svečana sjednica Gradskog vijeća.

Istog dana u večernjim satima najavljen je nastup Kulturno-umjetničkog društva “Visoko” i koncert Armina Muzaferije.

(FENA) M.L.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU